top of page
Yazarın fotoğrafıALP YAPI

Endüstriyel Beton Nedir? ENDÜSTRİYEL BETON ZEMİN | ALP YAPI BETON - SAMSUN


Endüstriyel Beton Nedir?

Endüstriyel beton, yoğun kullanım alanlarında tercih edilen, klasik betondan daha farklı uygulama yöntemlerine sahip, aşınma, çatlama ve basınç değerleri oldukça yüksek beton uygulamalarıdır.

Endüstriyel Beton Nasıl Uygulanır?

Beton dökülecek bölgede, projesine göre kotlarının belirlenmesinin ardından, kullanım alanına gör gerekli kimyasalların ve malzemelerin eklenmesi sonucunda vibratör ile yerleştirilen beton, talep edilen dayanım ve yüzey şekline göre helikopter perdah makinesi ile veya fırçalı olarak bitirilebilir.

Beton dökülecek zeminin sağlam olması, uygulamanın uzun ömürlü olması konusunda önemli bir etkiye sahiptir. Zemini iyileştirilmemiş bölgelerde zamanla oturmalar meydana gelir. Bu oturmalar sonucunda betonda çatlamalar meydana gelir.


Yüzey sertleştiricinin kullanılabilmesi için betonun içerisindeki suyun buharlaşmasının beklenilmesi, betonun ayak izini gösterecek olması gerekmektedir.


Uygulamada kullanılacak yüzey sertleştiriciler; çimento esaslı, kuvars veya silis katkılıdır. Bu kimyasallar beton yüzeyinin aşınma dayanımını arttırır ve yüzeyi sertleştirir. Uygulanacak bölgenin mimari veya kullanım şekline göre gri, yeşil veyahut kırmızı renkli olabilirler. Uygulama şekline göre yüzey sertleştiriciler m2’de 3-6kg kullanılmaktadır.

Yüzey sertleştiricinin serpilmesinin ardından düzgün ve pürüzsüz bir yüzey elde edebilmek adına helikopter(mekanik mala) kullanılmalıdır.


Uygulamadan sonra betonun kürlenmesi gerekmektedir. Kürleme işlemi akrilik reçine, kimyasallar veya telis bezleri ile yapılabilir.

Endüstriyel Beton Nerede Uygulanır?

Endüstriyel betonların birçok kullanım alanları mevcuttur. Bunlardan bazıları:

Gıda ve Sanayi tesisleri, açık ve kapalı otoparklar, tekstil atölyeleri, hastaneler, soğuk hava depoları, alışveriş merkezleri, otomotiv sanayii, savunma sanayii, ilaç depoları, fabrikalar, havalimanlar, petrol ofisleri ve çeşitli çevre düzenlemeleridir.

Vibratör Nedir?


Bilindiği üzere beton; agrega (çakıl, kırma taş, mıcır, kum), çimento, su ve kimyasal katıların karışımından oluşur. Oluşan bu karışım homojen bir yapıya sahip olmadığı için betonun içerisinde hava kabarcıkları oluşmaktadır. Vibratör makinesi betonda oluşan bu boşlukları yapmış olduğu titreşim hareketi sayesinde betonun dışına itmektedir. Bu sayede beton daha az boşluklu olmaktadır. Bu sayede betonun basınç ve su dayanımı artar.


Adres Teknepınar Mahallesi Yeni Sokak No:12 Canik SAMSUN

Telefon +90 536 410 7304 +90 535 700 1029

15 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page